США припиняють технологічну блокаду китайського телекомунікаційного концерну Huawei – одного з найбільших постачальників обладнання для мобільних мереж і другого за величиною в світі виробника смартфонів.

Про це пише Сегодня.

«Я погодився знову дозволити продаж технологічних продуктів Huawei», – сказав Трамп на прес-конференції за підсумками саміту країн «великої двадцятки» в Осаці у суботу, 29 червня.

Відповідну обіцянку Трамп дав голові КНР Сі Цзіньпіну під час особистої зустрічі на полях саміту. Президент США зазначив, що американські компанії, які постачають Huawei комплектуючі, були незадоволені забороною на співпрацю з цим китайським концерном.

Нагадаємо, Дональд Трамп 15 травня підписав розпорядження, оголошує надзвичайний стан в США і забороняє американським компаніям використовувати телекомунікаційне обладнання, виготовлене фірмами, які становлять загрозу нацбезпеці країни. До чорного списку компаній потрапила Huawei, яку до цього неодноразово звинувачували в зборі персональних даних користувачів і передачі їх владі Китаю.

Китайська компанія Huawei через санкції США відклала на невизначений термін запуск нової моделі ноутбука MateBook, яку повинні були представити без дати старту продажів. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/06/30/tramp_poobitsyav_tszinpinu_znyaty_sanktsii_z_huawei_1599077